SRBIĆ U FINALU SP-a: Nema kalkulacija jer tako najbolje funkcioniram

Tin Srbić spreman je za svoje četvrto finale na petom Svjetskom prvenstvu u karijeri. Nakon zlata 2017. u Montrealu, 4. mjesta u Dohi 2018. i srebra 2019. u Stuttgartu, sutra ga od 17:20 u Antwerpenu čeka nova velika prilika. I ne samo prilika za svjetsku medalju nego i za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: Media servis

Nekon dvije teške sezone u kojima je imao brojne ozljede, Tin je sretan da je sve to iza njega.

“Jako sam sretan sa ovom sezonom i svojim psihičkim i fizičkim stanjem. Mislim da sam pokazao svima, ako je netko sumnjao, da sam opet tu u svjetskom vrhu i imam priliku i čast boriti se za svjetsku medalju. Tako i gledam na ovo finale, ne gledam na to kao dvoboj sa Brazilcem za odlazak na Olimpijske igre. Gledam na to kao finale SP-a, osam nas je i svi se borimo za medalje”, rekao je Srbić.

U lovu na Igre u Parizu ima samo jednog konkurenta, Brazilca Arthura Mariana. Samo on i Tin od sutrašnjih finalista preče još nemaju vizu za Pariz. Mariano nastupa prvi, Tin treći.

“U dobroj sam formi, ići ću u finalu vježbu 6.3. Nema nikakvih kalkulacija, bez obzira što nastupam iza Brazilca, jer bez kalkulacija sam uvijek najbolje nastupao u najvećim finalima, tako i najbolje funkcioniram. Spremni smo za vježbu 6.3 i ne treba tu ništa mijenjati. Osjećam se jako dobro i jedva čekam da u nedjelju pokažem ono najbolje od sebe”, tvrdi Srbić.

Tijekom teških trenutaka njegov trener Lucijan Krce je uvijek bio podrška.

“Pokušavao me na sve načine podići i vratit u svjetski vrh. Osjećam njegovu sreću i zadovoljstvo sa ovim rezultatom. Nije ovdje kraj, kad smo već zaslužili ovakvu veliku priliku idemo ju zgrabit. Bez kalkulacija napast finale jer drugačije se u finalima i ne može”, rekao je Srbić.

Podsjetimo, finale je sutra u 17:20, a upravo će preča biti posljednji događaj ovogodišnjeg gimnastičkog SP-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!