SRAMOTAN ISPAD SANADERA: Imate loše društvo, vaš vas je partner istukao – rekao Hajdukoviću

HDZ-ov Ante Sanader, inače potpredsjednik Sabora, danas si je u raspravi u sabornici o povjerenju ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, dopustio sramotno ponašanje kada je na osobnoj razini uvrijedio SDP-ovog Domagoja Hajdukovića.

“Sad bih ja mogao reći nešto, ali isto ću vjerojatno vrijeđati. Dobro društvo u nekim organizacijama jednostavno ne možete naći zbog duboko, duboko ukorijenjene korupcije, kao što vidimo iz dana u dan. I sad ja mogu za govornicom nabrajati, mogao bih nabrajati vjerojatno cijelu noć sve afere i sve ljude, visoke dužnosnike koji su presuđeni. I neće stati na tome, bojim se da će se nastaviti i dalje”, kazao je Hajduković za govornicom.

HDZ-ov Ante Sanader je replicirao i rekao: “Vi ste 3,5 minute govorili samo o korupciji HDZ-a. To ste govorili četiri protekle godine. I to vam ne pali. To je na tragu ovog što je rekla vaša kolegica Ahmetović, da mi uvijek govorimo da smo pobijedili na izborima… Ali mi smo dobili podršku naroda, a ne vi. Vi govorite da smo mi loše društvo. A vi osobno imate loše društvo, vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem društvu. Brinite se vi o svojoj kući, a mi smo pobijedili na izborima, a ne vi i to sad, prije dva i pol, tri mjeseca, a ne vi”, prenosi istup Sanadera Dnevnik.hr.

HDZ-ov Željko Reiner mjesto da je izrekao oštru opomenu svom kolegi, on je relatizivirao cijelu situaciju riječima: “Kad vučete vraga za rep, onda vrag izađe van. Ne možete misliti da možete prozivati druge i da vam oni neće vratiti. Hoće! I to duplo!”

Reagirala je SDP-ova Sabina Glasovac koja smatra kako se radi o etiketiranju odnosno povredi poslovnika. “To nije nešto što određuje bilo kojeg čovjeka i molim da se takav govor više ovdje ne koristi”, rekla je Glasovac.

Podsjetimo, u lipnju je na Hajdukovića nasrnuo 26-godišnji prijatelj. Incident se zbio na ulici u Osijeku, a o svemu je Hajduković odmah telefonski obavijestio i PU osječko-baranjsku.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *