SRAMOTA U SEGETU: HDZ-ova vlast spriječila tribinu na koju sam bio pozvan – kaže Ivica Puljak

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u četvrtak je optužio HDZ-ovu vlast u općini Segetu da je u tom mjestu onemogućila da se održi za danas najavljena tribina na koju su njega i dogradonačelnika Bojana Ivoševića pozvala dvojica općinskih vijećnika Nezavisne liste mladih “Vrime”.

Dodao je kako će o sprječavanju održavanja tribine u Segetu izvijestiti i čelnike Europske unije, a zatražit će objašnjenje i od povjerenice za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, jsvlja HRT.

Najavio je kako će tražiti zaštitu policije za održavanje tribine u segetskoj općini.

Jadrić je ocijenio da su događaji u Segetu “divlji Zapad” te da su ondje prakticirani “fiktivni računi” i “kupnja glasova”. Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zamjerio je što je Zulimu dopustio da bude saborski zastupnik unatoč tomu što se pod njegovim vodstvom u Segetu “s novcem radilo što god se želi”.

Spomenuo je i političkog tajnika HDZ-a Antu Sanadera, za kojeg je rekao da mu je Zulim bio desna ruka.

O svemu se gradonačelnik Splita Ivica Puljak oglasio i na Facebooku:

Na poziv segetskih općinskih vijećnika Nezavisne liste Vrime je, Ante Barade i Luke Jadrića, sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem danas sam u Segetu trebao sudjelovati na javnoj tribini o transparentnom trošenju javnog novca. Tribina je spriječena i neće se održati.

Općina Seget vlastitim je vijećnicima odbila ustupiti prostor za njeno održavanje, iako na to imaju pravo. Zbog prijetnji i straha od odmazde, od iznajmljivanja prostora za tribinu odustali su i ugostiteljski objekti. Kulminacija svega bila je jučerašnja prijetnja smrću koja je Antu Baradu dočekala u obliku grafita na zidu pored obiteljske kuće.
Da bi cijeloj Hrvatskoj javnosti skrenuli pozornost na to što se u Segetu događa, pozvali smo ih u Split. Mi smo naš grad oslobodili od HDZ-a i pružit ćemo kolegama potpunu podršku da se to jednog dana dogodi i

u Segetu. Poštene i uporne građane koji rade za dobrobit i razvoj svog mjesta, nikakve prijetnje ne mogu zastrašiti.