SRAMOTA NAKON NAPADA MANIJAKA: Dječak je imao 50-tak uboda po tijelu – umjesto da pomognu mnogi snimali

Prema dostupnim informacijama 49-godišnjak, koji je oštrim predmetom izbo dvoje djece, je osoba sa psihičkim problemima te zbog toga i ne objavljujemo njegovo puno ime i prezime.

Četrdesetdevetogodišnji D.Š. iz baranjskog mjesta Mece, oštrim je predmetom izbo dvoje 11-godišnje djece na ulici u Dardi i Mecama, u ponedjeljak oko 10 sati. Ozlijeđenoj djeci pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Djevojčica je nakon liječničke obrade puštena na kućnu njegu, a dječak je teže ozlijeđen, no izvan je životne opasnosti.

– Brzom intervencijom policije u 10.40 sati 49-godišnjak je uhićen, a na oba mjesta događaja obavlja se očevid kojim rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Osijeka u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovih događaja – doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Napadač je prvo izbo dječaka u Dardi, a potom se vratio u Mece i nakon 10-ak minuta u prolazu je s skateboarda srušio djevojčicu i također ju ubo više puta. Svjedoci navode kako se napad na dječaka u Dardi, ispred trgovine u blizini osnovne škole, zbio iznenada i u samo nekoliko trenutaka.

Nasumične žrtve

– Bila sam u trgovini i nisam vidjela sam napad, no čula sam dječaka kako viče. Istrčala sam i vidjela kako muškarac sjeda na bicikl i odlazi, a dječak je bio sav krvav. Imao je valjda 50-ak uboda po cijelom tijelu. Svuda prema odjeći izbijale su krvave točke na leđima i naprijed po tijelu, a uboda je imao i po glavi. Pozvala sam Hitnu pomoć – kazala je za Glas Slavonije svjedokinja ovog groznog napada. Kako dalje žena dodaje, muškarac koji je prilazio trgovini čuo je napadača kako viče: “Ovo je osveta!”, no za sada nema nikakvih službenih informacija o tome o kakvoj se osveti radi. Navodno je bio ljut što mu je HEP isključio struju!?

Aleksandar Kovač iz Darde rekao je za medije kako je dječak nakon napada 49-godišnjaka sjedio na travi i govorio kako mu ništa nije napravio. “Dijete se jako uplašilo. Podigao sam mu majicu i pogledao ga, to je bilo toliko uboda, Bože sačuvaj”, rekao je mještanin Darde. Milorad Unčanin, iz Meca, rekao je kako je D.Š. napao djevojčicu dok se vraćala od bake. “Na samom raskrižju ju je srušio, ubo i razbio joj glavu”, kazao je mještanin Meca. Odmah nakon napada u Dardi društvenim mrežama počela se širiti panika. Ljudi su pisali kako manijak bode djecu po ulicama i upozoravali jedni druge da ne izlaze. Srećom, vrlo brzo je uhićen.Za sada još uvijek nema službenih informacija o tome kakvim “oštrim predmetom” je 49-godišnjak izbo dvoje djece, no pretpostavlja se da nije riječ o odvijaču, jer je, bar dječak, imao većinom plitke ubode.

Djeca nemaju nikakve veze s napadačem koji je uhićen 20-ak minuta nakon drugog napada, odnosno u 10.40 sati.

Prema dostupnim informacijama 49-godišnjak je osoba sa psihičkim problemima. Više informacija o cijelom slučaju očekuje se nakon što policija dovrši kriminalističko istraživanje. Informacije iz policije o cijelom događaju vrlo su šture zbog zaštite identiteta malodobne djece.

Susjedi D.Š. šokirani su napadom na djecu, ali kažu kako je oduvijek bio čudan te kako je u posljednje vrijeme stalno govorio o prevelikim računima za struju. Dodaju kako je samo bilo pitanje vremena kada će se ovakva tragedija dogoditi. Kako dalje navode, obitelj napadača došla je u Mece nakon Domovinskog rata iz Modriče, u Bosni i Hercegovini. Prije nekoliko godina preminuo je otac D.Š., a njegova majka pričala je kako je kako je nedavno otišao u Njemačku njegovati stariju osobu, no brzo se vratio. “Nadam se samo da će djeca kojoj je naudio biti dobro i da će se oporaviti”, kaže jedan od susjeda.

Snimaju, a ne pomažu

Kako doznaje Glas Slavonije, dok je žena koja je istrčala iz trgovine pružala pomoć napadnutom 11-godišnjem dječaku, oko nje se vrlo brzo okupila skupina od desetak muškaraca. Međutim, umjesto da pomognu šokiranom i teško ozlijeđenom djetetu, ali i ženi koja mu je pritekla u pomoć, većina je samo stajala i gledala što se događa.

Uz to, neki od njih su sve što se događalo snimali mobitelima. Mještani Darde kažu kako bi trebalo uvesti kažnjavanje za takve osobe koje umjesto da pomognu, samo prave videosnimke i fotografiraju mjesta zločina.

Neki od ogorčenih mještana komentirali su kako je nedopustivo da okupljeni, mahom muškarci, nisu pritekli djetetu u pomoć. Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva u posljednje vrijeme u kojem pojedinci, ali i veće grupe građana, samo snimaju mjesta zločina, ili prometne nesreće s poginulim osobama, a da im uopće ne padne na pamet pozvati Hitnu pomoć ili policiju.

Komentiraj