SRAMOTA HR TURIZMA: Gostima se bezočno dere koža – plaća se baš sve i to debelo

Podijelite članak

Sve je više nezadovoljnih gostiju na našem Jadranu, a i sve ih je manje, iako o tome ima raznih objašnjenja i pojašnjenja, jer – gostiju je manje, ali je i zarada veća.

Možda tajna većih zarada leži i u tome što se na moru naplaćuje baš sve, osim sunca i zraka, ali i to se većplaća na neki način.

Jer na društvenim mrežama osvanula je fotografija s otoka Krka, gdje se počeo naplaćivati boravak u hladu.

Cjenik, koji je naišao na brojne osude, je fotografirao netko od turista i postavio na Facebook, pokazuje da drvena ležaljka košta 30 kuna, mjesto u hladu za odrasle 15 kuna, dok za djecu morate platiti hlad 10 kuna.

Ivan čehok, gradonačelnik Varaždina, na svom je Facebooku pak objavio račun za usluge toaleta, koji je uredno ispostavljen.

“Mala nužda 5, a velika 10, pogledom ga sasekoh ko mačem, izvinite molim, upitao sam ja kolko košta kad unutra plačem… 😁Samo je jedna – Dalmacija!”, napisao je Čehok uz račun.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cijene idu od 350 do gotovo 3 tisuće kuna, piše pak dnevnik.hr.

Ove godine osim voća i povrća na zadarskoj tržnici prodaje se i fotografiranje štandova, cijena je 5 eura.

Kada gosti sa svog bankovnog računa požele na bankomatima podići direktno kune, mogli bi požaliti. Za podizanje 200 €, što je otprilike tisuću i pol kuna, naknada je 300 kuna. Samim time sve je odmah skuplje 20%.

Želite li koristiti taksi usluge mogli biste ostati iznenađeni, 13 kilometara vožnje od zračne luke Zadar do centra grada platit ćete osamsto kuna. I s vlastitim vozilom oprez, cjelodnevno korištenje parkinga u Dubrovniku može vas stajati do tisuću i petsto kuna.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Komentiraj