ŠPRAJC O RAVNOPRAVNOSTI: Neki HDZ-ovi muževi svoje žene vole, a neki svoje žene vole mlatiti

Podijelite članak
Foto: Screenshot RTL
Foto: Screenshot RTL

U RTL Direktu Zoran Šprajc je u svom stilu prokomentirao aferu HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića, koji je završio u policiji zbog nasilja nad suprugom, a potom je izjavio da ju nije ni taknuo.

“U HDZ-u su se prilično podijelili oko toga treba li Hrvatska ratificirati Istanbulsku konvenciju ili ne”, krenuo je Šprajc. “Naime, suština te konvencije Vijeća Europe jest borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Tako su se nedavno podijelili i zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu pa su jedni glasali za konvenciju a drugi protiv konvencije čiji je jedini smisao, ponavljam, borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Ali obitelj HDZ-a je prilično velika i takva podijeljenost vrha stranke ne treba čuditi. Ona samo oslikava situaciju na terenu. Neki HDZ-ovi muževi svoje žene vole, a neki svoje žene vole mlatiti.

Vrh stranke, naravno, mora uvažavati i jedne i druge jer su svi muževi ravnopravni – i oni koji žene vole i oni koji žene vole mlatiti.

Ravnopravnost je došla do te razine da i jedni i drugi muževi mogu ravnopravno obnašati visoke funkcije u stranci, mogu napredovati do šefova u policiji, mogu biti župani, dožupani, gradonačelnici, HDZ ne zna za diskriminaciju.

Kao svijetli primjer takve mužjačke tolerancije svakako se izdvaja Požega.

Ondje svoje žene mlate i župan i dožupan, bivši gradonačelnik… Ako nema žena dobri su i novinari, po tom pitanju dakle ondje nema čak ni kod nas uobičajene spolne ili rodne diskriminacije. A ako se neka žena, recimo mailom, požali središnjici da joj tolika ravnopravnost baš i ne odgovara, središnjica joj na to isto ne odgovara i sve ok”, završio je Šprajc.

A sve možete pogledati OVDJE.

MOŽE VAS ZANIMATI:

OGLASIO SE ŽUPAN TOMAŠEVIĆ: Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu – čitajte OVDJE.

IZ STRUČNOG KUTA: I ako je nasilnik, župan Tomašević je nesmjenjiv – upozorava Ivan Koprić – čitajte OVDJE.

Komentiraj