SPOR OKO IMENA “NOVIH FOSILA”: Evo što kaže Snježana Dujmić, udovica Rajka Dujmića

“Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama. Nastavite nastupati dalje pod imenom Novi fosili pod uvjetom da dobijem četvrtinu od nastupa i koncerata”, oglasila se Snježana Dujmić, udovica Rajka Dujmića nakon što je Trgovački sud u Zagrebu prekinuo postupak koji je nedavno preminuli Rajko Dujmić pokrenuo protiv troje članova Novih fosila.

Podsjetimo, postupak je pokrenut zbog korištenja imena te glazbene skupine, odnosno “radi zabrane obavljanja postupaka kojima se vrijeđa pravo nositelja žiga i stjecanja bez osnove”.

Tužbu je podnio protiv Sanje Doležal, Vladimira Kočiša Zeca i Marinka Colnaga, a pripremno je ročište u tom sporu bilo zakazano za 14. listopada, no sud je nakon Dujmićeve smrti obustavio postupak.

Spor oko toga tko ima pravo nastupati pod imenom Novi fosili u javnost je izbio nakon izbacivanja Dujmića iz grupe 2014. godine.

Snježana Dujmić je nakon svega na Facebooku napisala:

“Vi ne možete više sa mnom, ja više ne mogu s vama.

Nastavite nastupati dalje pod imenom Novi fosili pod uvjetom da dobijem četvrtinu od nastupa i koncerata.

To je bio jedan jedini Rajkov zahtjev, koji Sanja, Zec i Marinko nisu prihvatili.

Više od 5 godina je trajao sudski proces, tijekom kojega je bilo dva pokušaja izvansudske nagodbe. Prije godinu i pol, u Rajkovo ime su se sastali Sanja, Zec i Marinko sa Stevom Cvikićem kojem su obećali da će Rajku dati 500 eura po koncertu, ali taj dogovor nisu nikada nisu ispoštovali.

Nedavno je objavljeno da je Rajko u tajnosti zaštitio ime, što je neistina. Gospodin Marinko Colnago je to jako dobro znao kada je 1995.godine došao Rajku i predložio da njih dvoje oforme Nove fosile sa novim članovima.

2005. godine ponovno se okupljaju u staroj postavi, i Rajko ustupa pravo na korištenje imena Novi fosili na tri godine gospodinu Vladimiru Kočišu.

U oba slučaja Rajko nije tražio niti dobivao novac, jer je bio član grupe.

Rajko nikada nije imao namjeru zabraniti pjesme, jer je govorio:….” pjesme sam napisao da se pjevaju.”

Davne 1985. g. kada je iznenada umro Slobodan Momčilović – Moka koji je oformio Fosile, svi su se dogovorili da Mokinoj udovici koja je imala dvije malene kćerke, od zarade na koncertima daju šestinu. Gospođa S. Doležal je bila zadužena da tu šestinu daje Mokinoj udovici. Šest mjeseci Mokina udovica nije dobivala novac, jer ga je Sanja zadržala kod sebe, bez da su to ostali iz Fosila znali. Nakon toga što je Sanja učinila, Mokina udovica više nije željela nikakav novac”.

Komentiraj