SPOMENIK BRANITELJIMA U LJUBOVNU: Župan Darko Milinović oštro po SNV-u

Izvor: Ured predsjednice
Izvor: Ured predsjednice

U sklopu obilježavanja 32. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja u ličkom mjestu Ljubovu otkriven je spomenik braniteljima s gospićkog područja poginulima u akciji.

Izvor: Media servis/Redakcija

U ličkom mjestu Ljubovu otkriven je spomenik za 68 branitelja Zbornog područja Gospić, koji su poginuli u akciji Oluja. Ondje je bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

“Dragi i poštovani hrvatski branitelji ovu zadaću i sve druge izvršili ste odvažno, vojnički blistavo i besprijekorno. Pokazali ste ne samo sjajne vojničke vještine i hrabrost nego i najvišu moralnu svijest u odnosu prema civilima i zarobljenicima. Vaši poginuli suborci, kojima u čast podižemo spomenik ujedno su naša obveza za budućnost.”

Tom prilikom Ličko-senjski župan Darko Milinović kritizirao je Srpsko narodno vijeće zbog njihova komentara ozračja ususret proslavi.

“Dan, dva uoči Oluje slušamo one koji nisu sretni što imamo Hrvatsku. Srpsko narodno vijeće kaže da duh rata prevladava nad duhom mira. Nećemo dozvoliti da nam itko, iz Hrvatske ili Srbije, omalovažava najponosniju akciju Oluja”, rekao je Milinović

Komentiraj