SPLITSKO GRADSKO VIJEĆE: Vatreni igraju na Poljudu s Mađarskom

Hrvatska nogometna reprezentacija ipak će igrati u Splitu kvalifikacijsku utakmicu protiv Mađarske. Tako je odlučilo Splitsko Gradsko vijeće.

Jasna je poruka – da je želja Splićana da Vatreni igraju na Poljudu, ali je sa sjednice odaslana i poruka da od HNS-a traže ispriku „zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku“.

Vijećnici traže korjenite promjene dosadašnjeg odnosa HNS- a prema Splitu i Hajduku, koje se „najbolje očituje u činjenici da je reprezentacija u Splitu posljednjih 20 godina gostovala dva puta i to jednom bez publike”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud. Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva. U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu.”