SPEKTAKULARNI ZDRILIĆ: Osvojio dvije bronce za Hrvatsku na SP-u u plivanju

Osim Nikole Zdrilića, Hrvatsku su još na Svjetskom prvenstvu predstavljali i Natali i Antonio Žgomba, čija su nastojanja i trud također bili od velikog značaja za Hrvatsku.

Izvor: Media servis

U spektakularnom uspjehu za hrvatsko plivanje, Nikola Zdrilić osvojio je dvije brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe.

Natjecanje je održano u Buenos Airesu, Argentini, gdje je Zdrilić briljirao na disciplinama 100 i 200 m prsno te osvojio povijesne medalje. S vremenom 2:26.62 zauzeo je treće mjesto na 200 m prsno i tako osvojio prvo odličje za Hrvatsku u povijesti, dok je drugu medalju osvojio dva dana kasnije s vremenom 1:06.04 na 100 m prsno.

“Nakon svih teških treninga, zadovoljan sam kako je prošlo moje prvo veliko natjecanje. Sretan sam zbog rezultata koje sam postigao i želio bih se zahvaliti svom treneru, Leu Škerjancu, obitelji i Hrvatskom sportskom savezu gluhih na podršci”, rekao je Nikola Zdrilić.

Osim njega, Hrvatsku su još predstavljali i Natali i Antonio Žgomba, čija su nastojanja i trud također bili od velikog značaja za Hrvatsku na ovom prvenstvu. Natali je najbolji rezultat ostvarila u disciplini 100 m slobodno gdje je zauzela 6. mjesto, dok je Antonio na 50 i 100 m prsno zauzeo 5. mjesto.