SPEKTAKL NA JARUNU: Braća Sinković i Martin glavne zvijezde PH u veslanju

Ovog vikenda nas na Jarunu očekuje tradicionalni veslački spektakl – državno prvenstvo u veslanju za seniore i veterane, koje organizira Hrvatski veslački savez u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

Izvor: Media servis

Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane održat će se 7. i 8. svibnja, a ukupan broj od 448 prijavljenih veslača iz 19 klubova jamči da nas očekuje uzbudljiv vikend na Jarunskom jezeru.

U subotu se održavaju prednatjecanja u disciplinama u kojima je više od 7 prijavljenih posada, a u nedjelju od 9 do 12:15 sati se održavaju A i B finala. Osim zlatnih hrvatskih olimpijaca, braće Sinković i Damira Martina, natjecat će se i David Šain, osvajač srebrne medalje u Londonu 2012., koji se nakon deset godina od tog velikog uspjeha ponovo priprema za pokušaj ostvarenja norme za to najveće natjecanje, sestre Jurković te braća Lončarić, ozbiljne uzdanice za Olimpijske igre u Parizu.

Na sam dan natjecanja, u nedjelju, prijavljeno je deset osmeraca, što je prvi put unazad nekoliko godina, a svakako je za preporučiti utrka osmeraca čiju posadu između ostalih čine i braća Sinković i Lončarić.

“Veselimo se ovogodišnjem državnom prvenstvu, ove godine s velikim brojem prijavljenih sudionika, naših veslačica i veslača, koji osim što promoviraju ovaj plemeniti sport, daju pozitivan primjer o zdravim životnim navikama, a svojom upornošću i uspjesima inspiriraju mlade naraštaje, za koje vjerujem da će i ovog puta kao i uvijek svojim navijanjem na Jarunu podržati svoje idole”, rekao je Branimir Bašić, predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

Kao i sva državna prvenstva od 1991. godine i ovo se odvija na regatnoj stazi Jarun, budući da je to jedina regularna veslačka staza u Hrvatskoj tipa A1 po FISA (Međunarodna veslačka federacija) standardima.