SPECIJALIST ZA BICIKLE: Vozio bez dozvole, bježao policiji – otkriveno da je u Zagrebu ukrao 17 bicikala

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici iz Centra, Trnja i Novog Zagreba potvrdili su sumnju da je osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja, kolovoza i rujna 2020. godine otuđio ukupno 17 bicikala, kaže se u priopćenju PU zagrebačke, koje prenosimo.

Naime, 13. rujna iza ponoći, policijski službenici s Trnja, prilikom redovne kontrole prometa u Budimijevoj ulici, zaustavili su vozilo marke Hyunday Acent kojim je upravljao 19-godišnjak. Odmah po zaustavljanju vozila, dao se u bijeg, svjestan da upravlja bez položenog vozačkog ispita. Policijski su ga službenici sustigli, uhitili i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici iz Centra, Trnja i Novog Zagreba potvrdili su sumnju da je osumnjičeni tijekom svibnja, lipnja, kolovoza i rujna 2020. godine otuđio ukupno 17 bicikala, na način da je u većini slučajeva prerezao sajlu, neovisno o dobu dana, a nakon čega bi se odvezao na njima i prodavao ih. Bicikli su bili uredno osigurani zaštitnom sajlom ispred bolnice, škola te trgovina, kao i na raznim lokacijama u samom centru grada.

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 78.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj