SPASITELJICA: Zagrepčanka skočila u vodu i iz potopljenog auta spasila invalida

Zagrepčanka Mirna Mrčela krenula je u uobičajenu šetnju s psom, a onda je tijekom poplave u zagrebačkoj Miramarskoj ulici spašavala vozača iz potpuno potopljenog automobila.

“Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče ‘izađi van’. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog.

Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu.

Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga”, ispričala je Mrčela za N1.

Njezina je majka Nevenka također izvijestila o njezinu herojskom činu.

“Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Prije sat vremena sam ušla plivati u Miramarsku da pomognem čovjeku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata.

Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovjek nema nogu. Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka.

Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovjek je OK”, opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri.

Komentiraj