SPASIO GA OD SMRTI: Dječak (11) presjekao arteriju – glumac Dragan Bjelogrlić stigao u pravi tren

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Iznenada se u ulozi spasitelja našao poznati glumac Dragan Bjelogrlić, kada je dječaku Lavu (11) staklo s ulaznih vrata presjeklo arteriju na ruci.

Lav i njegov brat blizanac Vanja krenuli su u školu u Beogradu. Dječak je zaključavao vrata kada je palo staklo i presjeklo mu žile.

Vanja mu je odmah pritisao ruku iznad rane i odjurili su u obližnji kafić potražiti pomoć. Na sreću tu se našla i njihova bivša učiteljica Jelena Nikolić.

“Čula sam dječiji vrisak, okrenula se i vidjela svoje starije đake – Vanju, prekrivenog krvlju, i Lava, koga neka žena hvata za ruku, a iz rane sve šiklja, priča učiteljica Nikolić, a prenosi avaz.ba.

“Rekla mi je da mu ne dozvolim da zaspi. ..Dijete me je slušalo, reagiralo na moj glas. ..Hitna nije uspjevala da se probije do kafića u kome se drama odvijala. Okrenula sam se i vidjela da na vratima kafića stoje glumci Dragan Bjelogrlić i Gordan Kičić. Istog trena izašla je i doktorka sa Lavom i rekla da više nema vremena”, priča Nikolić. “Dragan je rekao: ‘Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo'”.

Majka Vesna, potpuno izbezumljena, već je bila kod Cvjetnog trga kada se glumčev automobil zaustavila ispred nje.

“Vidjela sam moje dijete, čiju je umotanu i crvenu ruku neka nepoznata žena držala u zraku, stiskajući je svom snagom”, rekla je majka Vesna.

Dragan je izletio iz auta, upao na šalter i rekao: “Morate odmah pogledati ovo dijete”.

Dječak Lav je odmah zbrinut. Rasjekao je arteriju od lakta do šake lijeve ruke, sve do kostiju. Već mu je pomodrila ruka.

“Liječnik nam je rekao da je samo još pet minuta proteklo, on ne bi preživio. Izgubio je previše krvi”, kaže prestretna majka Vesna.

“Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svatko normalan postupio na isti način”, kazao je skromno o cijelom događaju Bjelogrlić.