SPAŠAVA AGROKOR: Umjesto Ivice Todorića dolazi Antonio Alvarez III. – bit će direktor za restrukturiranje

Foto: alvarezandmarsal.com
Foto: alvarezandmarsal.com

Antonio Alvarez III. novi je prvi čovjek Agrokora, koji će upravljati restrukturiranjem, a dolazi iz poznate konzultantske kuće, specijalizirane za restrukturiranja, Alvarez&Marsal.

Kako doznaje N1, Alvarez je dobro upoznat s radom Agrokora, a izvršni je direktor za restrukturiranje u Europi u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal.

Kako je i najavljeno da će se mijenjati uprava Agrokora, za očekivati je bilo da će Agrokor za početak voditi glavni direktor za restrukturiranje, a to će biti Alvarez.

Nakon što ju je ruski Sberbank angažirao za pronalazak izlazne strategije kuća Alvarez&Marsal je već neko vrijeme prisutna u Agrokoru.

Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijama diljem Europe – od Velike Britanije, preko Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Nizozemske, Luksemburga, Švicarske, Finske, Estonije i Rumunjske, piše na stranicama kompanije.

Vodio je prije toga timove za restrukturiranja nekoliko multinacionalnih kompanija, koje su zapošljavale desetke tisuća zaposlenih.

Sin je utemeljitelja kuće Alvarez&Marsal, Antonia Alvareza II.