SPAS IZ NABUJALE MREŽNICE: Policija spasila dvojicu migranata u mjestu Keići

Iz nabujale Mrežnice policijski službenici spasili su jutros dvojicu nezakonitih migranata.

Policijska postaja Duga Resa zaprimila je dojavu nepoznate osobe na engleskom jeziku u kojoj traži pomoć. Nakon što je utvrđena približna lokacija mjesta događaja – mjesto Keići na području općine Generalski Stol – na teren su upućeni policijski službenici.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da se na slapu preko rijeke Mrežnice nalazi neutvrđeni broj osoba. S obzirom na nabujalu rijeku Mrežnicu te gustu maglu i slabu vidljivost, prema osobama su prvi upućeni ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke koji su preplivali rijeku i došli do slapa te utvrdili da se radi o dvojici muškaraca koji trebaju pomoć.

Potom su se ronioci vratili na obalu te čamcem ponovo došli do dvojice muškaraca i prevezli ih na obalu, gdje su ih preuzeli drugi policijski službenici i kroz strmovit i šumovit teren doveli do vozila hitne medicinske pomoći.

Kako su muškarci bili pothlađeni i mokri od dugotrajnog boravka u hladnoj rijeci, odmah na mjestu događaja ukazana im je liječnička pomoć te su potom zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi. Nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove, dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o dvojici državljana Irana.