SP U NOGOMETU: Hrvatska danas protiv Japana za četvrtfinale Mundijala

Hrvatska ili Japan. Bitka za četvrtfinale Svjetskog prvenstva počinje od 16 sati.

Izvor: Media servis

Nitko od Vatrenih ne očekuje laku utakmicu, a svjestan je i izbornik Zlatko Dalić koliko su Japanci neugodna momčad.

„Kad smo pogledali njihove dvije utakmice, dobili su Španjolsku i Njemačku, sve su samo ne lak protivnik.

Ključ može biti da mi budemo strpljivi i disciplinirani i da ne činimo greške u otvaranju utakmice jer oni to kažnjavaju“ rekao je izbornik Hrvatske.

Upitan je nastup lijevog beka Borne Sose kojeg je shrvala viroza pa bi ga mogao zamijeniti imenjak Barišić. Lovro Majer najvjerojatnije će krenuti s klupe.

„Dolazimo do nokauta i više nema kalkulacija jer u jednoj utakmici ti si gotov. Teška utakmica s puno trke i duela, ali spremni smo za to i veselimo se“, rekao je Majer.

Utakmicu je najavio i desni bočni Josip Juranović.

„U mom spremniku ima dosta benzina pogotovo za Svjetsko prvenstvo. To se možda jednom u životu dogodi.

Kad vidite jednog Luku Modrića da trči po terenu u 89. minuti, onda to i nama mlađima daje motiv da trčimo i za sebe i za njega. Ova momčad, mlado i staro, jako smo se dobro spojili”, rekao je Josip Juranović.

Japance jako dobro poznaje Mihael Mikić, bivši hrvatski nogometaš koji je godinama igrao za Hirošimu.

“Nikako ih podcijeniti, ali to ne treba savjetovati samo bih dodao da im ne smijemo dozvoliti da imaju puno dubine i prostora kad mi izađemo visoko. Tada se mora ići u prekršaj i brzi re-posjed, jer oni imaju odličnu kontru i polukontru. Prekidi su naša šansa i možemo iskoristiti i taj segment igre”, rekao je Mikić.

Meč počinje u 16 sati, a sudit će ga Amerikanac Elfath. U večernjem terminu od 20 sati igrat će Brazil i Južna Koreja. Za Brazilce bi trebao zaigrati i oporavljeni Neymar.