ŠOKIRAO POLICIJU: Mladić (24) uz drogu u stanu u Zagrebu imao i četiri bombe

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je u stanu 24-godišnjaka uz drogu, digitalne vage i novac pronašla i – četiri ručne bombe M75.

Ovo je priopćenje PU zagrebačke:

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće će biti dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina, marihuane i amfetamina, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zagreba. Tako pripremljenu drogu, sumnja se, preprodavao je na ilegalnom tržištu.

Pretragom stana u kojem prebiva osumnjičeni, pronađena je plastična vrećica ispunjena s 36,0 grama kokaina, plastična kutija ispunjena s 5,0 grama amfetamina, paketić ispunjen s 1,5 grama marihuane, četiri digitalne vage za precizno mjerenje mase, novac u iznosu od 18.000 kuna i 525 eura te četiri ručne bombe M75.