SOCIJALDEMOKRATI: Četiri ministra, tri zakona i niti jedna sagrađena kuća, ističe Bernardić

Zastupnik Socijaldemokrata Davor Bernardić po pitanju obnove kritizira inertnost Vlade, ali proziva i zagrebačku gradsku vlast. Kaže kako Grad debelo kasni kada je u pitanju povlačenje novca iz Fonda solidarnosti.

“Pokazao je ozbiljnu nesposobnost, a potvrda tome je da jednostavno ono što je bilo prilikom izglasavanja Zakona o obnovi, došlo na vidjelo. Dakle, Grad Zagreb kao zainteresirana strana u postupku nije imao niti jednu primjedbu na donošenje trećeg po redu Zakona o obnovi. Nije se čak službeno ni očitovao o tom zakonu u javnom savjetovanju, a iz samog Grada su najavili da sjajno surađuju s resornim ministrom.”

Četiri ministra, tri zakona i niti jedna sagrađena kuća, ističe Bernardić. Jednako kritična je i njegova stranačka kolegica Vesna Nađ ponajviše zbog pretjerane birokracije i procedura. Vlada je, kaže, građanima bila uteg.

“Znači, uzdaj se u se i u svoje kljuse. Tri godine je trebalo da Vlada prizna da ne može pomoći građanima u obnovi i tek sada će građanima dati novac da se sami snalaze. Tko će odgovarati? Nitko. HDZ-u raste rejting. (…) Dakle, novac nije problem, ali će građanima biti problem naći građevinske radnike i operativu jer su izgubili tri godine.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!