SNV U PETRINJI OBILJEŽIO BOŽIĆ: Vjerujemo da će se ovdje život snažno obnoviti – poručio Pupovac

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti slave Badnjak. Srpsko narodno vijeće tradicionalno obilježavanje Božića po Julijanskom kalendaru preselilo je u Petrinju kod pravoslavne crkve sv. Nikole.

Izvor: Media servis

Na proslavu su došli potpredsjednici Vlade Boris Milošević i Tomo Medved, kao i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Nakon tradicionalnog paljenja badnjaka s porukama zajedništva i obnove potresom pogođenog područja obratio se predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac.

“Ovo naše okupljanje treba biti pokazatelj i znak da vjerujemo u to da će se ovdje život snažno obnoviti i snažno vratiti u boljim okolnostima nego što su bile one prije potresa. To ovaj svijet ovdje zaslužuje.”

Najvažniji je duh solidarnosti istaknuo je potpredsjednik Vlade Boris Milošević. “I ja sam od prije neki dan Banijac, otkad je imenovan Stožer ja sam Banijac. Svi mi tu smo Banijke i Banijci da radimo da pomognemo teško stradalim građanima. Ono što je dobro u ovo Božićno vrijeme je taj duh solidarnosti među ljudima. Stradali su svi i cijela Hrvatska pomaže ne pitajući nikoga tko je i odakle je i koje je vjere i nacionalnosti. I taj duh bi volio da se očuva u narednom razdoblju.”

Poruku zajedništva uputio je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. “Danas mogu reći da smo na visokoj razini kulture i suživota, civiliziranosti i svega onoga što smo pružili jedan drugome ruku i pomogli. Da možemo sutra dati poruku da svi koji dolazimo na ovo područje da sutra moramo biti još bolji ljudi. Ljudi koji su spremni preuzeti odgovornost. Odgovornost u kojoj će nam uvijek biti inspiracija i na prvom mjestu čovjek.”

Komentiraj