SNIMAO DJECU U ROVINJU: Kanađanin (63) sakrio kameru u termosicu

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 63-godišnji kanadski državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

U priopćenju PU istarske se navodi:

Naime, 16. kolovoza oko 18.45 sati gosti jednog naturističkog kampa na području Rovinja primijetili su muškarca koji se zadržavao kod bazena s toboganom gdje su se igrala djeca, a kod sebe je imao mobitel i termos bocu. Njegovo ponašanje pobudilo je sumnju kod gostiju da snima djecu, a kada su mu prišli, muškarac je počeo bježati.

Gosti kampa uspjeli su ga zaustaviti i pozvati policiju, a policijski službenici uhitili su muškarca zbog sumnje da je snimao nagu djecu. Prilikom bijega, odnosno pada, osumnjičeni muškarac je lakše ozlijeđen. Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli mobitel i kameru koja je bila sakrivena u termos boci te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage i pronašli inkriminirajući sadržaj.

Također je pretraženo i vozilo, njemačke registracijske oznake, koje 63-godišnjak koristi te su prilikom pretrage vozila policijski službenici pronašli i oduzeli prijenosno računalo, tablet, uređaje za pohranu multimedijalnih sadržaja s USB priključcima i druge predmete koje će pregledati u narednim danima.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Podsjećamo kako se Policijska uprava istarska ove godine uključila u kampanju ”Sunce nije jedino čega se trebamo čuvati na plaži”, koju provode Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i Centar za sigurniji Internet Hrvatska s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu fotografiranja i snimanja nage djece na plažama i kupalištima.

Roditeljima savjetujemo da čuvaju svoju djecu i da prate gdje su i što rade na plaži. Obucite djeci kupaće kostime i pripazite kakve fotografije djece dijelite na društvenim mrežama. Ukoliko uočite sumnjivu osobu koja snima djecu, o tome odmah obavijestiti policiju na broj 192.