SMRT ZBOG TISUĆU UBODA PČELA: Sinovima nesretne žene iz Štaglinca više od pola milijuna odštete

Presudom, za sada nepravomoćnom, Općinskog suda u Koprivnici pčelar iz Petrinje Rade Trbojević i njegov sin Željko morat će platiti oko 700.000 kuna odštete i sudskih troškova zbog smrti Barice Matanović (74) iz Štaglinca pokraj Koprivnice.

Podsjetimo, u travnju 2012. godine nesretnu su ženu na smrt izbole Trbojevićeve pčele, javlja Podravski.hr.

Barica je napadnuta od roja pčela na polju između Koprivničkih Bregi i Glogovca, a njezini će sinovi dobiti 534.000 kuna odštete.

Sud im je priznao i više od 150.000 kuna troškova postupka. Protiv Rade Trbojevića na Općinskom sudu u Koprivnici proveden je i kazneni postupak koji je završio krajem studenog prošle godine, u kojem je on nepravomoćno oslobođen krivnje da je prouzročio smrt Barice Matanović. Na presudu su tužitelji uložili žalbu.

Prema nepravomoćnoj presudi u građanskoj parnici, 90 košnica pčelara Rade Trbojevića bilo je preblizu poljskom putu nasuprot kojeg je bilo polje uljane repice. Tim je puteljkom 27. travnja 2012. godine u jutarnjim satima, oko 9.30 sati, pješice prema Glogovcu koračala Barica Matanović. Roj pčela ju je napao te je pala na tlo. Pčele su je izbole, a s Barice su ih uspjeli otjerati vatrogasci šmrkovima.

Nesretna je Barica tada još bila živa, a pčele su je izbole, pretpostavlja se, više od tisuću puta. Prebačena je u koprivničku Opću bolnicu, no 2. svibnja je preminula.

Komentiraj