SMRT NA MOTOCIKLU: Mladić (25) vozio prebrzo i stradao između Županje i Vrbanje

U noći s petka na subotu poginuo je mladi motociklist, oko 1,20 sati, na državnoj cesti između Županje i Vrbanje, izvijestila je policija.

U priopćenju PU vukovarsko-srijemske se kaže:

Jutros, 18. lipnja 2022. godine oko 1,20 sati, na državnoj cesti između Županje i Vrbanje, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla, 25-godišnji hrvatski državljanin.

Zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima i policijski službenici ove policijske uprave su na mjestu događaja proveli očevid te utvrdili da se 25-godišnji motociklist kretao iz smjera Županje u smjeru Vrbanje te je, uslijed neprilagođene brzine kretanja motocikla osobinama ceste (zavoj) i smanjene vidljivosti (noć), sišao na desnu bankinu, udario u smjerokazni stupić, a zatim u kolni prilaz oranici nakon čega je pao s motocikla na zemljanu površinu.

Liječnik Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije je na mjestu događaja konstatirao smrt 25-godišnjaka, a zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima je naložila obdukciju tijela u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru.

O prometnoj nesreći policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima dostaviti posebno izvješće.

Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja odnosno da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti, te najavljujemo da će policija i ovog vikenda nastaviti s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje događanja prometnih nesreća i stradavanja u njima