SMJENA U JANAFU: Dolazi HDZ-ovac Adanić, nekadašnji gradonačelnik Varaždina i general HV-a

Dragana Kovačevića na čelu Janafa zamijenit će privremeno član Uprave te tvrtke Stjepan Adanić, kazao je novinarima i novinarkama nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

”Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član Uprave Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika Uprave”, kazao je Ćorić.

Adanić je, inače, bivši varaždinski gradonačelnik i general Hrvatske vojske, a bio je i kandidat HDZ- na prošlim izborima za Europski parlament.

Stjepan Adanić rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru. Odrastao je u Hrvatskom zagorju u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Od 2018. godine ima čin brigadnog  generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine.

Komentiraj