SMIJENJEN RAVNATELJ KB DUBRAVA: Bilo je propusta, nije prihvaćeno izvješće Marušića

Smijenjen je ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava Srećko Marušić, a novim ravnateljem imenovan je Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarno respiracijskog intenzivističkog centra.

Zdravstvena inspekcija otkrila je nepravilnosti i Marušić je smijenjen, rekao je Silvio Bašić, novoizabrani predsjednik Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava:

“Vrlo jasno smo uočili da bolnica ne funkcionira na maksimalno adekvatan način kako bi trebala. Upravo s toga, zaključili smo da postoje propusti i manjkavosti koji mogu potencijalno značajno naškoditi radu bolnice, a to znači i pružanju bolničke usluge. Da se to ne bi dogodilo, tražili smo izvješće od ravnatelja, nismo ga prihvatili i poduzeli smo jedine korake koje možemo, razriješili ga dužnosti”

Sve poteze povukli smo u suradnji s ministrom Berošom, poštujući interese bolnice, rekao je Bašić. Komentirao je i pismo Udruge hrvatskih liječnika, koji su pozvali na uvođenje strogih epidemioloških mjera.

Rekao je da je ključ zaštite zdravstvenog sustava u pridržavanju mjera:”Ukoliko se budemo ponašali kao što smo se dosad ponašali, neće biti bolničkih kapaciteta koji će moći primiti sve bolesnike, sve bolnice će postati Covid bolnice, ja vas pitam gdje ćemo onda liječiti ostale bolesti i situacije.”

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *