SMIJENJEN HRVOJE HORVAT: Rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza u Zagrebu danas je održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, a najvažnija odluka na sjednici bila je odabir novog izbornika.

Smijenjen je dosadašnji izbornik muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, a za novog izbornika je izabran Goran Perkovac, objavio je HRS na svojoj službenoj stranici.

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, Savez je konstatirao kako nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija.

Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, Upravni odbor je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.

Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struka pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti, a taj će posao kao dopredsjednik saveza obnašati Zoran Gobac.

“Odlučeno je da odluku koju je imao koordinator od sada obavlja dopredsjednik Zoran Gobac kao osoba koja je zadužena za muški rukomet. Onda je i jednoglasno kao novi izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije izabran Goran Perkovac”, rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.