“SLUČAJ” TERASA CVJETNI TRG: Nisam smjela šutjeti, to rješenje nikad ne bih potpisala – kaže Paladino

Zrinka Paladino (Foto: Facebook)
Zrinka Paladino (Foto: Facebook)

Zrinka paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, koja je putem Facebooka iznijela kronologiju objasnila kako je izdana dozvola za spornu terasu Tomislava Horvatinčića na Cvjetnom trgu, gostovala je na HRT-u.

Rješenje o podizanju terase na Cvjetnom, tvrdi, doneseno je mimo struke i u samo tri dana.

“To sigurno ne bi prošlo na stručnom kolegiju kojeg u našem Zavodu nije bilo u posljednjih sedam godina”, kazala je za HRT.

“Dana 5. rujna zamjenik pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo i uređenje, gospodin Ordulj donio je u Zavod dva projekta i uručio ih pročelniku Silviju Novaku. Kroz tri dana je projektna dokumentacija potpisana i iznesena iz Zavoda. Gospodin Ordulj je s gradonačelnikom obilazio spornu izgradnju. Slična je situacija i s Britanskim trgom. Dokumentacija je urudžbirana krajem rujna i radovi su započeti. Međutim, jutros u bazi nisam našla podatke o zaključenosti predmeta, a nije ni pokrenuta obustava radova”, kaže Paladino.

A toi nije smjelo i nije moglo biti pokrenuto bez odobrenja Zavoda i institucije bi morale reagirati.

Poražavajuća je i ponižavajuća situacija u Zavodu po struku, kaže. Iz procesa odlučivanja isključio ju je, tvrdi, sam pročelnik Novak. Nekoliko je puta na to upozoravala gradonačelnika Milana Bandića. Lani je s njim prekinula komunikaciju. Za “slučaj” Cvjetni trg odgovorni su svi iz hijerarhijske strukture koji su donijeli hitno rješenje, ističe te tvrdi kako rješenje za gradnju na Cvjetnom nikad ne bi potpisala.

“Za ovo na Cvjetnom su odgovorni svi koji su sudjelovali po hijerarhiji u donošenju ovako hitnog rješenja. Ja to nikada ne bi potpisala, mislim da je to iz mojih istupa već jasno. Kulturna dobra su od općeg dobra, štiti ih Ustav, ne možemo se s njima igrati”, kaže Paladino.

Ako ste propustili istup Zrinke Paladino na Facebooku, pročitajte OVDJE.

Evo što je na kraju rekao Milan Bandić o terasi – pročitajte OVDJE.

 

Komentiraj