SLUČAJ NESTALOG NOVCA ŽUPANA PAUKA: Osumnjičena dvojica za iznudu djeteta i majke

Raspetljava se klupko oko nestanka novca iz doma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, pa su zbog iznude na štetu maloljetnika i njegove 39-godišnje majke, osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak.

U priopćenju PU šibensko-kninske se kaže:

U Odjelu organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenima za iznudu na štetu djeteta i njegove 39-godišnje majke

Osumnjičeni su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni, iznos novca.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni 19-godišnjak 18. svibnja, nakon što je oštećeno dijete iz straha osumnjičenima predalo novac, za iznos od 20.000 kuna kupio motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i od osumnjičenog oduzet.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Budući da se po gradu pričalo o nestalih 650.000 kuna odmah su krenula pitanja otkuda županu toliki novac s obzirom da je u imovinskoj kartici vidljivo da ima nekoliko kredita te da za članarinu HDZ-u duguje preko 43.000 kuna, piše ŠibenikIN.

Župan Goran Pauk zbog toga se prošli tjedan oglasio kratkom porukom. “S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta”, rekao nam je..

Župan je u imovinskoj kartici prijavio štednju u iznosu 60.000 eura. No, policija u današnjem izvješću ne otkriva koliko je novaca nestalo iz doma župana Pauka.