SLUČAJ HERNADI: Odbačen zahtjev za izuzeće suca Turudića

 

Foto: Screenshot/HTV
Foto: Screenshot/HTV

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa odbacio je zahtjev optuženog Z.S.T. za izuzeće predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića u slučaju Hernadi.

Riječ je o čelniku mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju.

Priopćenje glasnogovornika Vrhovnog suda Republike Hrvatske prenosimo u cijelosti:

“Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa svojim rješenjem posl. br. Su-IV-160/18-4 od 16. travnja 2018. odbacio je zahtjev optuženog Z.S.T. za izuzeće predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića.

Obzirom da je zahtjev za izuzeće stavljen nakon što je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu već odlučio o zahtjevu za izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić u predmetu K-Us- 50/14, proizlazi iz rješenja, zahtjev Z.S.T. je ocijenjen kao pravno neodlučan.

Naime, iz zakonskog teksta, a i po prirodi stvari, izuzeće se traži radi isključenja ili otklona od budućeg postupanja u predmetu, a ne nakon provedenog postupanja. Odluka je u cijelosti objavljena na mrežnim stranicama suda”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, sudac Željko Pajalić.

Podsjetimo, kako je pripremno ročište za suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i čelniku mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju u slučaju Ina-MOL odgođeno kako bi Vrhovni sud odlučio o zahtjevu obrane za izuzećem predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića.

Komentiraj