SLUČAJ AGROKOR: Ramljak kod predsjednice, traju i razgovori oko mjenica

Foto: Ured Predsjednice
Foto: Ured Predsjednice

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak sastao se danas s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović te je izvijestio o detaljima procesa restruktiriranja koncerna kao i budućim poslovnim planovima.

Izvješće: Željka Gulan (Media servis)

Istodobno, nakon što su prošli tjedan isplaćene plaće radnicima te dio duga dobavljačima, nastavili su se i razgovori oko regresnih mjenica.

Proces restrukturiranja koncerna Agrokor, povezani izazovi, rizici i budući poslovni planovi – teme su o kojima su na Pantovčaku razgovarali predsjednica i Vladin povjerenik za Agrokoru. Kako je priopćeno iz Ureda Kolinde Grabar-Kitarović, naglasak u razgovoru bio je na osiguravanju preduvjeta za održavanje radnih mjesta u proizvodnji i prodaji, stabilnosti poslovanja svih povezanih tvrtki, posebice malih dobavljača. “Predsjednica Grabar-Kitarović posebno je iskazala brigu za očuvanje radnih mjesta i stabilnosti gospodarskog sustava koja se izravno odražava na stabilnost cjelokupnog društva. Zaključili su kako je osiguravanje stabilnosti poslovanja preduvjet daljnjeg restrukturiranja”, navode u priopćenju.

Podsjetimo, predsjednica se prošloga tjedna ekskluzivno za Media servis osvrnula na slučaj Agrokor te poručila da je zgrožena cijelom situacijom:

“Moram vam reći da sam zgrožena. Jednostavno ne mogu vjerovati da u sitaciji kada ne možete plaćati dobavljačima, kada ste u situaciji hoćete li moći isplatiti plaće. Za mene je utjelovljenje Agrokora jedan mali dućan Konzuma koji se nalazi ispod mojeg stana. Ja ne mogu razumjeti da u situaciji kada ti ljudi strepe za vlastiti život i budućnost svojeg radnog vijeka, kada ne možete plaćati dobavljačima, kada možete izazvati jedan domino efekt pada dobavljača, da i dalje možete živjeti u luksuznim uvjetima u nekakvom dvorcu. Mislim da je to apsolutno nedopustivo i nemoralno”.

Sastanci su danas trajali i u Agrokoru gdje su se nastavili razgovori oko regresnih mjenica, a povjerenik je još prošloga tjedna zatražio od svih sudionika da potpišu dogovor prema kojemu bi dobavljači do 31. svibnja mogli biti sigurni da im računi neće biti blokirani, prenosi HRT.

Dok se čeka sporazum, očito je kako su isplate plaća radnicima i dio duga dobavljačima ipak ulili povjerenje svima pa je došlo i do oporavka na burzama. Ovoga tjedna trebalo bi biti poznato i koja će od šest konzultantskih tvrtki biti odabrana za sudjelovanje u restrukturiranju Agrokora.

Komentiraj