SLIKOVNI ODGOVOR: Ovako je Maras pokazao Ines Strenji Linić da zna što je tenk

gordan maras, ten

Kada se u Saboru raspravljalo o dopunama zakona o obrani te o nadzoru državne granice po kojima bi Oružane snage mogle pružati potporu u zaštiti državne granice u slučaju kada Ministarstvo unutarnjih poslova ili premijer procjene da je to potrebno zbog sigurnosnih ili humanitarnih razloga, za raspravu se javio Gordan Maras, koji je rekao:

“Moramo razmišljati kako će, ako prihvatimo ovaj prijedlog Zakona, Europa percipirati stanje u Hrvatskoj. Hoće li to utjecati na gospodarstvo i turizam? Ono što je u fokusu, imam osjećaj da se ovdje na neki način trguje sigurnošću. Mi tebi Brkića i Rimac, a ti meni Lozančića i vojsku. Tko je glavni u toj Vladi, tko ima ovlasti, premijer Orešković ili potpredsjednik Karamarko? Karamarko se nadvio kao neka crna sila i nad ministrom Orepićom i ostalima te želi utjerati strah u kosti MOST-u.”

Ines Strenja Linić, iz Mosta, mu je tada rekla da u vrijeme rata tenk nije vidio i da ga ako izađe na ulicu neće ni znati prepoznati.

“Kolegice Strenja Linić, ja sam tada imao 17 godina, hoćete li i moje dijete, koje sada ima šest godina, isto tako prozivati. Ja znam da hrvatska javnost vidi što vi radite i zbog toga vam je rejting pao od izbora. Ja pokušavam zaštititi vašeg ministra od onoga što mu Karamarko radi”, odbrusio joj je Maras.

Ali nije joj ni kasnije ostao dužan. Na svoj Facebook profil postavio je fotografiju kojom je htio dokazati kako ipak zna kako izgleda tenk.