SLAVEN LETICA: Svi kapitalci, lovci i lovačke predizborne priče

Svi koji su mislili da će kratka predizborna kampanja koja je već počela biti dosadna, krivo su mislili – kaže naš kolumnist i politički analitičar Slaven Letica.

Naime, nakon što je tajnik MOST-a Nikola Grmoja najavio kako će se na izbornim listama te stranke pojaviti „kapitalci“ (nekoliko sati nakon toga doznali smo da je jedna od „kapitalki“ filozofkinja i bio-etičarka dr. Marija Selak Raspudić koja je javnost upozorila da će u Saboru vojevati protiv „tehničke dehumanizacije i prijeteće digitalne diktature“), Radnička fronta uzvratila je udarac.

Svoju prvu tiskovnu konferenciju Radnička fronta upriličila je, prema izjavi njene predsjednice dr. Katarine Peović, „povodom obilježavanja odmazda nakon Bleiburga 1945.“ ispred spomenika „Strijeljanje talaca“ Frane Kršinića na Strossmayerovu trgu u Zagrebu.

Tom „povijesnom“ prigodom javnosti su predstavili jednog od svojih prvoboraca protiv ustaša i četnika: poznatog LOVCA iz HTV-ove igraonice „Potraga“ Krešimira Sučevića Međerala.

Zasad, dakle, imamo krhku „kapitalku“ MOST-a koju bi na Zrinjevcu ili u nekoj od ŠUMA mogao zaskočiti, uloviti ili „upucati“ neki od opasnih „lovaca“ i „lovkinja“ iz Radničke fronte.

Savjetujem im da se ne igraju glavom: odmazdu nad njima mogao bi izvršiti neki od graditelja mostova i čuprija: sinjski domovinski junak Miro Bulj, vižljasti neretljanski gusar Nikola Grmoja ili jedan od dvojice slavnih Mostaraca: teoretik talijanske književnosti dr. Nino Raspudić (inicijator podizanja spomenika Bruce Lee-ju u Velikom parku u Mostaru) ili do-zla-boga prepredeni dušoslov dr. Božo Petrov.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10159139745817871″ bottom=”30″]