SLAVEN LETICA: Prirasle su srcu i duši Plenkovića, a sada su u raljama krimogene politike

Plenkovićeve političke miljenice i mezimice u raljama krimogene politike, lagodnog života, luksuza, glamura i kriminala – piše naš kolumnist i politički analitičar Slaven Letica, nakon afere Vjetroelektrane.

Izbijanje afera „Josipa Rimac“ koja svakodnevno dobiva nove elemente – jer u javnost stižu dijelovi tajno snimljenih razgovora bivše državne tajnice, koja je lobistički zanat učila kod Lovre Kuščevića zvanog „Faljen Isus i Marija“, s brojnim državnim dužnosnicima i dužnosnicama – predizbornu je kampanju o ozbiljnim problemima hrvatskog naroda i nacije zasad potisnulo u drugi plan.

Maštu javnosti, nezasitnu u gutanju, žvakanju i prežvakavanju priča o političarima i političarkama kao palim anđelima i anđelicama, dakle sotonama, posebno golica činjenica što se u najnovijoj aferi pojavljuje mnoštvo mladih, ambicioznih i lijepih žena, iskreno priraslih srcu i duši Andreja Plenkovića: bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, ministrica poljoprivrede Marija Vukčević, šefica njenog ureda Ružica Njavro, gradonačelnica Gračaca Nataša Turbić i pomoćnica ministra gospodarstva Darka Horvata Ana Mandac.

Maštu radoznalih građana moglo bi zagolicati i to što je operacija praćenja i prisluškivanja Josipe od Knina započela kad je na čelu DORH-a bio bivši Glavni državni odvjetnik i mason Dražen Jelinić.

U priču se, naglo i nenadano, zasad u svojstvu svjedokinje, uključena i zamjenica predstojnika Ureda predsjednika VRH-a (na tom je položaju bio sadašnji ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, a sada je na njegovom mjestu Zvonimir Frka-Petešić) Tena Mišetić.

Da je kojim sretnim slučajem živ Denis Kuljiš, on bi od afere „Josipa Rimac“ stvorio političku nenadmašnu krimi-priču u koju bi uključio svoje omiljene junake Vladimira Šeksa, Zorana Milanovića (požalio se da ga je Josipa od Kina progonila kao ne-Hrvata i mrzitelja vlastitog naroda: „Uhićena je osoba koja je za mene govorila, ne tako davnih dana, da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Nakon toga smo platili par milijuna kuna za spomenik na kolodvoru u Kninu, financirali smo to. Onda je dovela bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru… Nevjerojatno mi je da državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće:”), Ivu Sanadera, Tomislava Karmarka i Andreja Plenkovića (svi su oni promicali kult Josipe od Knina).

Kako Denis nije na ovom svijetu, preostaje mi da vas uputim na osvetnički esej potpisan od Ivice Todorića, objavljen pod naslovom „Hrvatski cocktail politike, seksa i korupcije“ koji je objavljen 22. rujna 2018. na mrežnoj stranici paloga poljoprivrednog velmože.

Esej koji ima neke stilske odlike diskursa Denisa Kuljiša, sasvim sigurno, nije pisao Ivica Todorić, a kladim se da ga nije napisao ni Denis, iako je mogao napisati jer je umro godinu dana kasnije 18. kolovoza 2019.

Evo kako je „Ivica Todorić“ opisao moć i stil vladavine iz sjene Tene Mišetić: „Tena Mišetić, strah (je) i trepet hrvatske Vlade, nosi kratke haljinice, ali traži maksimalnu poslušnost. Osoba koja je u HDZ zadužena da zastupa hrvatske građane na sastancima sa kancelarkom Angelom Merkel, ali Tena i svojim bičem postrojava ministre, naređuje u ime državnog vrha i srozava ugled hrvatskih institucija svojim mazohističkim izljevima raspoloženja, uvodi strahovladu u ime Premijera, pod utjecajem njenih čari. Na svim sastancima sa Knightheadom, naravno nazočna je neizostavna Tena Mišetić, kad god dođu ili se pojave u Vladu. Jer Tedeschi mora znati da li Andrej Plenković, njegov pijun, radi po instrukcijama!“

Komentiraj