SLAVEN LETICA: Ovo su svi moji fb prijatelji koji se mogu smatrati – vitezovima ustaškog mraka

Tijekom dana dobio sam mnoštvo poziva, sms poruka i e-pisama sa zamolbom da napišem koja muška imena predsjednički kandidat HSLS-a dr. Dejan Kovač i njegov češki kolega Štěpán Jurajda smatraju ustaškim i nacionalističkim – kaže Slaven Letica, naš poznati politički analitičar, koji je već komentirao “znanstvene” spoznaje Kovača i Jurajde.

NA ZNANJE I RAVNANJE MOJIM FACEBOOK PRIJETELJIMA: AKO IMATE NEKO OD OVA 22 IMENA ZNAJTE DA SU VAM RODITELJI NADJENULI – PREMA DR. DEJANU KOVAČU – NACIONALISTIČKA ILI USTAŠKA IMENA

Evo mog odgovora.

Kao „znanstveni“ kriterij za određivanje ustaške-nacionalističkih imena Dejan Kovač i Štěpán Jurajda izabrali su imena 22-ovijice političara i generala NDH koji su dobili titulu „vitez“.

Svaki i svi moji fb prijatelji koji imaju bilo koje od ovih imena imaju se smatrati – vitezovima ustaškog mraka:

Salko (Alikadić), Eduard (Bunić), Jure (Francetić), Franjo (Šimić), Ladislav (Aleman), Vilko (Begić), Rafael (Boban), Matija (Čanić), Fedor (Dragojlov), Milan (Desović), Đuro (Grujić), Artur (Gustović), Slavko (Kvaternik), Vladimir (Laxa), Vjekoslav (Luburić), Franjo (Lukać), Josip (Metzger), Ivan (Perčević), Krunoslav (Perčić), Dragutin (Rubčić), Adolf (Sabljak) i Slavko (Štancer).

Kao genocidna ustaška imena analizirali su ova četiri imena: Andrija (Artuković), Mile (Budak), Miroslav (Filipović) i Dinko (Šakić).

Takvim se imaju smatrati i papa Franjo, dr. Franjo Kuharić i dr. Franjo Tuđman.

Još jedno važno objašnjenje. Kako je Dejan Kovač slagao novinaru Novog lista g. Draženu Ciglenečkom, ali i gradonačelniku Bjelovara i svom meceni Dariju Hrebaku da se radi o radnoj verziji članka koju će „tijekom kampanje“ promijeniti, kao znanstvenik s 45-godišnjim iskustvom javno tvrdim da je to čista laž.

Naime, ne samo da su nebuloze o imenima objavljene kao „preliminarni znanstveni rad“ ili „working paper“ nego su i poglavlje njegove obranjene doktorske disertacije koju je naprosto nemoguće promijeniti.

Doktorska disertacija Dejana Kovača raritet je i po tome što u drugom poglavlju ima koautora i to već spomenutoga Štěpána Jurajdu.

PISALI SMO:

SLAVEN LETICA: Ante Pavelić, Adolf Hitler, Darinko Kosor, HSLS i dr. Dejan Kovač – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10158315626177871″ bottom=”30″]