SLAVEN LETICA: “Kapitalac” političke sekte ukinuo bi pravo na pobačaj i silovanim ženama!

Dr. Nino Raspudić javno prijeti kako će „ONI“ (MOST-ovci i njima slični), ako budu saborska većina, ukinuti pravo i mogućnost svih, pa i silovanih žena, na pobačaj – komentira naš ugledni kolumnisti politički analiičar Slaven Letica.

Javna izjava dr. Nina Raspudića, izrečena na N1 televiziji, kako bi pravo na pobačaj i mogućnost pobačaja uskratio svim, pa i silovanim ženama, sigurno je najbešćutnija, da ne kažem najmonstruoznija (nekad se to u psihijatriji nazivalo „moralnim ludilom“) izjava izrečena u dosadašnjoj predizbornoj kampanji.

Evo što je „kapitalac“ političke sekte MOST točno izjavio: „Mali je postotak silovanih žena koje se na to (pobačaj – op. S. L.) odlučuju. Imamo svjedočanstva djece koja su začeta u silovanju u BiH. Uspjeli su se realizirati kao sretne osobe. Nemam pravo određivati tko ima pravo živjeti, tko ne“.

Iako u svijetu postoje neke zemlje, primjerice Paragvaj, koje i silovanim djevojčicama zabranjuju ili onemogućuju, mogućnost pobaćaja, a postoje i zemlje, primjerice Uganda, koje su pravo i mogućnost pobačaja uskraćivale u ratu silovanim djevojčicama, djevojkama i ženama, „avangardni“ javna izjava dr. Nina Raspudića zastrašujuća je prijetnja žrtvama silovanja.

Koliko daleko seže barbarski klerikalni fundamentalizam mostarskog mudraca, pokazuje činjenica što je u tom razgovoru o ljudskim pravima na N1 (sugovornica mu je bila Sabina Glasovac iz SDP-a) na upadicu voditeljice kako Ustavni sud smatra da bi apsolutna zabrana pobačaja bila protuustavna, izjavio kako je Ustavni sud ionako „parapolitičko tijelo“ koje „možete ukinuti“ jer je „parkiralište za islužene HDZ-ove i SDP-ove kadrove“.

Bit će doista zanimljivo vidjeti koliko će glasova u 2. izbornoj jedinici „ujtiti“ javni umnik koji je i za vlastitu noseću ženu izjavio kako je u osmom mjesecu trudnoće bila „debela“ i „okrugla“.

Komentiraj