SLAVEN LETICA: Kako je politički dirigirano pravosuđe uništilo SMS i obitelj Srđana Mladinića

Tragični i genijalni splitski poduzetnik Srđan Mladinić i SMS kao metafore anti-poduzetničkog mentaliteta te politizacije i zlouporabe hrvatskog pravosuđa.

Piše tako na Facebooku naš kolumnist i politički analitičar Slaven Letica, te nastavlja:

U moru vijesti o korona virusu i virusima korupcije i zarobljavanja države, pažnji javnosti promakla je jedna od najvažnijih vijesti za prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskog poduzetništva i kapitalizma.

Neki mediji objavili su 15. svibnja 2020. vijest da je Vrhovni sud RH donio pravomoćnu presudu kojom je idejni začetnik, osnivač i član uprave jedne od nekada najinovatnivnijih i najuspješnijih splitskih i hrvatskih tvrtki SMS-a Srđan Mladinić OSLOBOĐEN optužbi o zlouporabi položaja i ovlasti na štetu tvrtke koju je osmislio i vodio.

Srđan Mladinić uhićen je prije jedanaest godina, 21. listopada 2009. Posljednjih deset i pol godina proveo je po sudovima. Uhićenje i pravosudni teror kojem je bio izložen trebali su biti dokaz Europskoj uniji da je vlada dr. Ive Sanadera (bio joj je predsjednikom od 12. siječnja 2008. do abdikacije 6. srpnja 2009) i ona njegove pomazanice Jadranke Kosor (Vladu je vodila od 6. srpnja 2009. do 23. prosinca 2011.) spremna i sposobna obračunati se, pod svaku cijenu, s gospodarskim kriminalom i korupcijom.

Žrtva europskih ambicija, osobne pokvarenosti (Sanaderove) i neuke ambicioznosti (Kosoričine) postao je – ni kriv ni dužan – Srđan Mladinić.

Uhićenje, pred-tamnica (pritvor) i sporo, politički dirigirano, pravosuđe (Glavni je državni odvjetnik bio Mladen Bajić) uništili su SMS i obitelj Srđana Mladinića.

U međuvremenu je pravu ćud pokazao dr. Ivo; smijenjen je Mladen Bajić, a Jadranka Kosor još uvijek nešto javno cvrkuta i komentira.

Pametnije bi joj bilo da povuče iz javnosti, da se pokrije ušima i da zamoli velikog glazbenika Zlatana Stipišića Gibonija da pod prozorom obitelji Srđana Mladinića deset dana zaredom (jedan dan za jednu godinu torture) pjeva pjesmu „Oprosti“.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10159174828162871″ bottom=”30″]