SLAVEN LETICA: Ana Karamarko, ritam politike i ritam utamničenja

Uoči svakih izbora, za stranku na vlasti uvijek je probitačno nekog svoga-bivšega, ili nekoga njemu dragoga i bliskoga, uhititi u praskozorje, posebice ako taj ili ta više nema političku zaštitu – piše naš poznati kolumnist i politički analitičar Slaven Letica.

Mediji javljaju da je jutros “u velikoj akciji USKOK-a” uhićeno 37 ljudi među kojima je i žena bivšega predsjednika HDZ-a i moja virtualna prijateljica Ana Karamarko.

Dakako, Ana je dobila znatno više publiciteta nego svi drugi uhićenici zajedno.

Mediji pišu da je Ana Karamarko uhićena zbog sumnje da je iz svoje tvrtke Drimia izvukla oko 400.000 kuna preko faktura za nepostojeće usluge te da privedenim osobama USKOK na teret stavlja izvlačenje zasad nepoznatog iznosa novca i utaju poreza od 20 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je tajna akcija USKOK-a koja je rezultirala jutrošnjim uhićenjima započela u siječnju 2017., dakle pola godina nakon što je Tomislav Karamarko podnio ostavku.

Da je ostao na vlasti, naravno, USKOK ne bi istraživao njega i njegovu ženu. Čak ako bi ih i istraživao, “neovisno” sudstvo bi ili odbacilo optužnice protiv njih ili bi ih sudovi oslobodili krivice: kao što to čini u slučaju svih onih koji su zaštićeni gromobranom koji je nad njima podigao Andrej Plenković.

U Hrvatskoj se u tamnicu može doći samo onda kad niste na vlasti, kad ste s nje “sišli” ili iz nje potjerani.

U tom pogledu u pravu je bila Dalija Orešković kad je jučer izjavila da je novu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek “izabrala saborska većina koja se i sama nalazi na optuženičkoj klupi.”

Tom je prigodom postavila i pitanje.: “Jesu li saborski žetončići Milana Bandića jučerašnjim izglasavanjem raspuštanja Hrvatskog sabora i izborom nove glavne državne odvjetnice svom političkom šefu osigurali mir? Jesu li si mir od provođenja kaznenih istraga osigurali i svi oni ministri o čijim aferama već mjesecima ne možemo čuti niti jednu riječ?”

Vijesti i špekulacije kako Tomislav Karamarko razmišlja o povratku u politiku danas su dobile epilog: ZATVORILI SU MU ŽENU!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10159135601172871″ bottom=”30″]