ŠKORO PORUČIO: Politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi

Škoro je danas u Sesvetama, u svojoj kampanji, kratko prokometirao ulogu Crkve u Hrvatskoj i kardinala Bozanića koji je u utorak održao misu za Franju Tuđmana.

“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva”, kaže Škoro, kako prenosi RTL.

Rekao je i kako želi sudjelovati u sučeljavanju s protukandidatima: “Žao mi je što neće biti učeljavanja. Bilo bi dobro da razmjenimo argumente, da izađemo iz četrdesetih godina, da razgovaramo što se radilo zadnjih pet godina i što će se raditi narednih godina. To je jedna razina demokratske pristojnosti. Sučeljavanja postoje svuda u svijetu. Ne vidim razlog zašto ga nema”.

Komentiraj