ŠKORO O UHIĆENJIMA: Plenković se pokušava oprati, ali on je odgovoran jer je imenovao te ljude

“Korupcijska hobotnica i klijentelizam poprimili su maha. Jučer smo mislili da ćemo skinuti saborski imunitet dvojici, a danas smo to učinili trojici”, kazao je čelnik Domovinskog pokreta gostujući u HRT-ovoj emisiji Tema dana.

Na pitanje treba li zastupnike podvrgnuti strožoj kontroli da se ne bi dogodila situacija kao s trećim zastupnikom kojemu je danas skinut saborski imunitet Darkom Puljašićem (HDZ), za kojega je istraga otvorena 2018. godine, a potom je bio na stranačkoj listi i postao zastupnik, Škoro je kazao da se prethodno treba donijeti potvrda o nekažnjavanju.

“Čudna su vremena. Živimo u državi u kojoj je normalno biti procesuiran, a potom opet obnašati visoke dužnosti”, izjavio je. Potom je na tvrdnju urednice Kristine Bojić o tome da je i na njegovoj listi bila pravomoćno osuđena osoba, a da se potom povukla, Škoro izjavio da su ustvari oni donijeli potvrde o nekažnjavanju, ali je jedna osoba imala proces koji je trajao 11 godina i završio je baš nekoliko dana prije izbora”, u HRT-ovoj emisiji.

Škoro smatra da bi mnogo izmjena trebalo učiniti kad je riječ o razini provjere.

“SDP je to promijenio početkom 2000-ih godina, tako da nema više tih operativnih provjera. Možeš biti ministar i što god hoćeš bez operativne provjere. Ne možeš biti djelatnik u Ministarstvu, ali možeš biti visoki državni dužnosnik”, kazao je Škoro

“Mislim da je ovdje odgovornost nadasve na gospodinu Andreju Plenkoviću, čovjeku koji je te ljude imenovao. Vidim da se pokušava sada oprati, ali on je direktno odgovoran”, ustvrdio je predsjednik Domovinskog pokreta.

Komentiraj