ŠKORO O FILIPOVIĆU: Nadam se da će ostvariti svoj projekt – tvornicu za cjepivo protiv raka

Nižu se reakcije na mini rekonstrukciju Vlade nakon što je premijer Andrej Plenković jutros na saborskim odborima predstavio nove ministre i potpredsjednicu Vlade.

Izvor: Media servis

Nezavisni zastupnik Miroslav Škoro: “To su vatrogasne mjere koje će ustvari pomoći Plenkoviću da na okupu zadrži trgovačku koaliciju. Samo je pitanje tko će sljedeći izletiti van, a netko drugi ući. Trgovina je ostala u cijeloj priči, a to nas neće dovesti do onoga što je nužno, a nužan je oporavak u svim sektorima.”

Borisa Miloševića, Josipa Aladrovića i Tomislava Ćorića premijer mijenja Anjom Šimpraga, Marinom Piletićem i Davorom Filipovićem.

“Gospodin Filipović i ja susreli smo se u predizbornoj kampanji za gradonačelnika Grada Zagreba. On je tada pokazao sve svoje kvalitete i zablistao je punim sjajem. Nadam se da će dobiti prigodu, na razini cijele Hrvatske, ostvariti temeljni projekt – tvornicu za cjepivo protiv raka.”

Čelnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček dobro mišljenje nema o novoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpraga, inače članici SDSS-a koja se u Saboru istaknula slobodnim govorom o sjećanju na mladost i dane kada su nakon Oluje traktorima izbjegli iz Knina.

“Nigdje u povijesti demokracije Europe nije zabilježeno da na drugom mjestu Vlade neke samostalne države sjedi osoba koja nema isti stav kao službena hrvatska povijest, odnosno smatra da Oluja za Srbe i Hrvate nije isto – nepojmljivo, sramotno i žalosno. Mislim da se nakon ovakvih izjava Franjo Tuđman okreće u grobu.”