ŠKOLA BUDUĆNOSTI: U zagrebačkoj Dubravi otvoren novi objekt XII. gimnazije

Kao poklon za početak drugog pologudišta gimnazijalci u metropoli dobili su novu školu. Nakon godinu i pol gradnje, ali 30 godina planiranja, u zagrebačkoj Dubravi otvorena je nova školska zgrada XII. gimnazije.

Riječ je o modernoj, prostranoj školi koja prima 480 učenika u jednosmjenskoj nastavi.

Ovo je jedna od kapitalnih invesiticija u obrazovanju vrijedna 17,4 milijuna eura. Ravnateljica XII. gimnazije Jadranka Vlahovec:

“Dobili smo školu budućnosti. Dobili smo pravo arhitektonsko remek djelo. Škola se proteše na 7500 kvadrata, ima 28 učionica, četiri praktikuma, ima dvije dvorane – prekrasnu košarkašku i gimnastički dvoranu, zatim multimedijsku dvoranu, a ima i vanjsku tream stazu i vanjsku igralište. Dobili smo vjetar u leđa. Na nama je da otvorimo jedra i krenemo na put. Nadam se da ćemo jednog dana doći do MIOC-a, Preloga i Pete gimnazije.”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da je ovo jedna od najljepših škola u Zagrebu, a osvrnuo se i na investiranje. “Ovo je zadnja škola kojoj je investitor Zagrebački Holding”, zaključio je Tomašević.

“Naime, Grad Zagreb će plaćati najam ZG Holdingu i tako sljedećih 10 godina otplaćivati investiciju. Mislim da to nije dobar način i da Grad treba biti investitor u svoje škole, a ne preko gradskih poduzeća kako bi se izbjeglo stvaranje dugova. Ovo je zadnja škola po tom modelu. Od sada ćemo raditi transparentnije i fiskalno odgovornije.”