SKIJANJE: Natko Zrnčić Dim više nije reprezentativac, Ivica Kostelić ostaje trener

Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube

Po isteku četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa, Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza je potvrdio imenovanja na vodeće funkcije za sljedeće četverogodišnje razdoblje od 2018. do 2022. godine te su produženi mandati dosadašnjem vodstvu i to: Stjepanu Puhaku kao predsjedniku Alpskog odbora, Vedranu Pavleku kao direktoru alpskih reprezentacija i ski poola te Reni Fleissu kao direktoru domaćih natjecanja.

Određeni su i natjecatelji i treneri koji će biti članovi hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija za sljedeću sezonu 2018/2019, a sljedećih dana održavaju se sastanci vezani uz planove rada.

Osnovni ciljevi nadolazeće sezone kao i idućeg četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa 2018.–2022. su: dati što bolju logističku i trenersku potporu prvenstveno natjecateljima koji nastupaju u Svjetskom kupu kako bi im se omogućio dolazak u sam svjetski vrh te osvajanje jedne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022., stoji na webu Hrvatskog skijaškog saveza.

U sastavu reprezentacija je 7 natjecatelja: žensku A reprezentaciju činit će Leona Popović, a B Ida Štimac, dok su u muškoj A reprezentaciji Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega, a u B reprezentaciji Samuel Kolega. Dodatna potpora u vidu pomoćnih trenera-servisera dana je Leoni Popović i Mateju Vidoviću koji su ostvarili značajniji rezultatski napredak prošle sezone i kojima je ta potpora nužna za daljnji napredak prema svjetskom vrhu.

Od natjecatelja u reprezentacijama više neće biti Natko Zrnčić-Dim koji nije uspio ostvariti zacrtane ciljeve i očekivane rezultate u povratničkoj sezoni nakon ozljede. Ovom prilikom zahvaljujemo Natku na svemu učinjenom za hrvatsko skijanje nakon 20 godina koje je proveo u sastavu reprezentacija Hrvatskog skijaškog saveza. Natkovi vrhunski rezultati koje je ostvario u razdoblju 2007.-2011. ostat će zapamćeni no na žalost nakon 2014. rezultati su krenuli silaznom putanjom, a u sezoni 2017/2018 nije uspio ostvariti bodove u Svjetskom kupu. Ukoliko Natko odluči nastaviti sa skijaškom karijerom Hrvatski skijaški savez pomagat će mu logistički koliko bude mogao, a ostavljamo mu otvorena vrata za bilo koji drugi vid suradnje u budućnosti što je sukladno politici Hrvatskog skijaškog saveza da svojim bivšim natjecateljima osigura nakon završetka skijaške karijere trenerski, serviserski ili drugi posao.

Ivica Kostelić, koji se dobro snašao u svojoj savjetničkoj ulozi i kojeg su naši reprezentativci odlično prihvatili, nastavit će i dalje svoj sportski angažman u reprezentaciji kao trener-savjetnik, primarno pomažući svojim velikim iskustvom našim natjecateljima na utrkama Svjetskog kupa.

Leona Popović se u Termama Selce uspješno oporavlja i rehabilitira od operacije lijevog koljena nakon ozljede zadobivene u veleslalomskom nastupu na Olimpijskim igrama u PyeongChangu u veljači ove godine, a njezin povratak na snijeg se očekuje tijekom ljetnih mjeseci kako bi spremna mogla dočekati početak sezone.

 

Komentiraj