SKEJO I HOS-OVCI U SPLITU: Uzvikivali “Za dom spremni” – evo što kaže policija

U Splitu je obilježena 30. godišnjica osnutka 9. bojne HOS-a, a sudionici su tri puta uzviknuli poklič “Za dom spremni”.

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik pukovnik Marko Skejo je u govoru branio pozdrav “za dom spremni”.

“Antifašistička histerija crvenih fašista neće i ne može promijeniti činjenicu da se HOS 1991. uz poklič ‘Za dom spremni’ borio za slobodu hrvatske države, a da je tu državu razarala tzv. Titova ‘jugoslavenska narodna armija’ pod njima dragom, zločinačkom crvenom zvijezdom,” istaknuo je Skejo, kako piše Dnevnik.hr.

Skejo je svoj govor završio pozdravom “Bog i Hrvati” te je nakon toga tri puta uzviknuo “Za dom!”, a nazočni iz Udruge 9. bojne HOS-a su mu odgovorili: “Spremni”. Pripadnici Udruge 9. bojne HOS-a na odorama su nosili obilježje s natpisom “Za dom spremni”.

Iako su okupljeni jasno i glasno opetovano uzvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni” i imali istaknuta nedopuštena obilježja, policija nije reagirala. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske rekli su kako je policija na obilježavanju obljetnice bila nazočna preventivno, prvenstveno u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, odnosno sprječavanja protupravnih ponašanja i da u tom smislu nije bilo potrebe za policijskim postupanjem.