ŠKARO NIJE USPIO: Iskazi svjedoka i žrtve u optužbi za silovanje su zakoniti

Damir Škaro, bivši predsjednik AK Siget, trofejni boksač i nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, nije uspio u svojoj želji da se kao nezakoniti izdvoje iskazi svjedoka, ali i žrtve koja ga je optužila za silovanje i spolno uznemiravanje.

Naime, raniju odluku velikogoričkog Županijskog suda koji je u veljači odbio zahtjev, sada je potvrdio i Vrhovni sud, pa se na velikogoričkom sudu može zakazati nova sjednica optužnog vijeća. Podsjećamo kako je Škaro optužen za silovanje i spolno uznemiravanje suradnice iz AK Sigeta.

U zaključku Vrhobnog suda se kaže: “Svi su svjedoci ispitani tijekom istrage sukladno zakonu, uz prethodno dana upozorenja. Vještačenje je obavljeno također sukladno zakonu nakon što je izdan nalog za vještačenje. Izjava žrtve u medijima nije dana u postupku pa nema ni svojstvo iskaza svjedoka niti svojstvo izvornog dokaza. Ispitani svjedoci su iskazivali o svom viđenju onog što su osobno doživjeli ili neposredno čuli. Tijekom izvođenja dokaza u istrazi, kao i tijekom postupka pred optužnim vijećem, nisu povrijeđena prava okrivljenika. Postupak je bio pravičan i suglasan sa kaznenopravnim postupovnim pravilima”.

PISALI SMO:

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Damir Škaro, poznati boksač i bivši zastupnik HDZ-a, optužen za silovanje – čitajte OVDJE.