SKANDAL U KAMPANJI: HNS-ovci lijepili plakate Batinića preko plaćenog oglasa Plenkovića

Glas Zagorja 0

U Krapini i okolnim mjestima došlo je do svojevrsnog skandala u kojem su očito članovi i simpatizeri HNS-a preko fotografija i promidžbe Andreja Plenkovića i HDZ-a lijepili fotografije njihovog Milorada Batinića.

Hrvatska demokratska zajednica je, naime, u javnom mediju Glas Zagorja rezervirala stranicu za svoj predizborni plakat, koja je u tim novinama i objavljena.Glas Zagorja

Međutim suparnici iz HNS-a i SDP-a, među kojima je bila i saborska zastupnica Marija Puh, dijelili su Glas Zagorja na kojem je prekriven Plenković plakatom Batinića.

Govori se kako su otkupili dio naklade i aktiviste zaposlili kako bi na svakom primjerku umjesto Plenkovića osvanula fotografija Batinića.

U svakom slučaju jedna podzemna i nekulturna rabota koja do sada u nas na izborima nije zabilježena, posebno zati što je Glas Zagorja javno glasilo.

Naravno, nitko ne osporava da netko kupi i cijelu nakladu, ali se ne može i ne smije u najmanju ruku ovako necivilizirano ponašata, a možda u svemu ima i prekršajnog djela.

Nositelj HDZ-ove liste za III. izbornu jedinicu, Žarko Tušek, tvrdi da se radi o presedanu, kada se govori o političkoj kampanji u medijima.

“Cijelo vrijeme temeljimo vlastitu kampanju na pozitivi i zajedništvu te smatram da je nedopustivo da se bilo tko koristi takvim pokvarenim metodama i niskim udarcima. No, to je njima na dušu i nadam se da će građani to prepoznati”, rekao je Tušek.Glas Zagorja 2

Iz izbornog stožera HDZ-a za III. izbornu jedinicu, oglasili su se priopćenjem, koje prenosimo:

“Prvo, ovakvo ponašanje članova Narodne koalicije smatramo neciviliziranim, netolerantnim i ispod razine ponašanja ozbiljnih i odgovornih ljudi. Drugo, uistinu je nedopustivo da državni i lokalni dužnosnici – saborska zastupnica Marija Puh (HNS) i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj (SDP) te oni koji pretendiraju na javne dužnosti, odnosno ostali kandidati s liste Narodne koalicije, na takav način pokušavaju komunicirati sa našim građanima.

Treće, Hrvatska demokratska zajednica prijavit će ovakvo ponašanje članova Narodne koalicije Državnom izbornom povjerenstvu, a budući da se radi o javnom prostoru u javnom mediju koji je rezerviran i zakupljen od strane Hrvatske demokratske zajednice, izvidjeti ćemo ostale mogućnosti pravne zaštite – govori priopćenje iz Izbornog stožera HDZ-a.

Dodaju da pozivaju sve sudionike u aktualnoj političkoj utakmici na dostojanstveno i civilizirano ponašanje, na sučeljavanje programima i argumentima, a ne na vođenje političke utakmice na način da se devastiraju nečiji promotivni materijali ili vrijeđaju pripadnici bilo koje političke opcije.
HDZ svoju kampanju u III. izbornoj jedinici vodi civilizirano, promocijom politike sadržaja, zajedništva i uvažavanja svih koji sudjeluju u izbornom procesu – zaključuju u priopćenju.