SJAJNI VARAŽDIN: Dinamo se namučio za konačnih 1:1

Dinamo i Varaždin utakmicom kod povratnika u ligu otvorili su u Varaždinu četvrto kolo SuperSport HNL-a.

Ispituju se snage na početku. Onda u 8. minuti domaćini upućuju prvi udarac na gol. Elezi pokušava s 20 metara, ali ravno u Livakovića. U 13. uzvraća Dinamo. Kombiniraju Ivanušec i Bočkaj, puca Ivanušec, ali pokraj gola.

Igra se 30 minuta, nema nekih prilika. A onda u 34. minuti dobra kontra i akcija Dinama, dobro puca Ivanušec, ali Zelenika spašava Varaždin. Potom opet odlična alkcija Dinama, Petković se namješta na udarac, ali puca u blok, na odbijanac ide Bočkaj, ruši ga Peco i dobija žuti.

Dinamo pojačava tempu, ide nova akcija, puca Špikić, ali Zelenika izbacuje u korner. Oršić nabacuje u ruke Zeleniki. Igra se na polovici Varaždina, i to se Dinamu isplatilo. U 45. minuti Dinamo vodi golom Špikića. Bočkaj je ubacio i na desnoj stativi pronašao Špikića, koji je lijepo pogodio glavom.

U nastavku je Varaždin napoa. u 51. minuti nakon pogreške Moharramija i izgubljene lopte, potegao je Elezi, lopta je okrznula vratnicu. Dvije minute kasnije sjajno je opalio Herrera, ali Livaković odlično brani. Deset minuta je Varaždin na polju Dinama, koji odolijeva napadima,

U 58. ide napad Dinama, oštro puca Ivanušec, ali Zelenika izbacuje u korner. Varaždin opet napada. Igra dobro. Dinamo bez ideja u igri. I stiže kazna u 63. minuti zabija Šego, bivši igrač Hajduka za 1:1. To Livaković nije mogao braniti.

Ulaze Baturina i Drmić, izlaze Petković i Bočkaj. Igra se 71. minuta. Stanić ulazi a Elezi izlazi kod Varaždina. Dinamo kreće po drugi gol. Plete mrežu, igra se pred golom Varaždina. Pucaju Emreli, pa Špikić, igra se 78. minuta. U 80. sjajna akcija Dinama, dobar udarac Emrelija, ali pokraj gola. Varaždin čuva rezultat, ali ide i na kontre. U 82. ulazi Ademi umjesto Špikića.

Ali ide kontra. Ba opasno tuče, a Livaković sjajno spašava.Pet je minuta nadoknade. Dinamo je zabio Varaždin u njihov kazneni prostor. Ali, domaćini se brane. U 94. Drmić okreće svog čuvara, ali lopta mu bježi i Zelenika je brži. Varaždin se uspio obraniti.

Varaždin: Zelenika, Stanić, Ba, Pellumbi, Urata, Postonjski, Peco, Teklić, Elezi, Herrera, Brodić.

Dinamo: Livaković, Moharrami, B. Šutalo, Lauritsen, Bočkaj, Ljubičić, Mišić, Ivanušec, Špikić, Oršić, Petković.