SJAJNI MILJENIĆ: Hrvatski plivački reprezentativac uhvatio brončanu medalju

Hrvatski plivački reprezentativac Nikola Miljenić, na plivačkom mitingu Euro Meet, koje je održano u Luksemburgu, osvojio je brončanu medalju u A finalu na 50 metara leptir s novim osobnim rekordom 23:94 te B normu za FINA svjetsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u japanskoj Fukoki.

Izvor: Media servis

Uz medalju, Nikola je izborio i još dvije finalne utrke sa 4.mjestom na 50 metara leđno te 5. mjestom na 50 metara slobodno.

“Jako sam zadovoljan s postignutim rezultatima. Nisam očekivao najbolje vrijeme, ipak je je to prvo natjecanje sezone. Nisam čak ni bio toliko spreman jer sam početkom godine imao virozu”, govori Nikola Miljenić i dodaje: “Nakon ovog mitinga imamo mjesec dana treninga i priprema na Tajlandu. Spremamo se za dva jaka međunarodna mitinga u Francuskoj te jedan u Hrvatskoj s ciljem da se ostvare A norme za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre”, rekao je hrvatski plivač.

“Kao predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza čestitam Nikoli Miljeniću na odličnim rezultatima postignutim u Luksemburgu. Prvenstveno na osobnom rekordu u tehnici leptir, ali i na 50 leđno. Ovo je pokazatelj dugogodišnjeg marljivog i upornog rada i truda, te odlična najava za predstojeća svjetska natjecanja. Nadamo se skoroj normi za Olimpijske igre. Nikola je jedan od naših najboljih plivača, veselimo se svakom njegovom uspjehu i dajemo mu punu podršku”, izjavio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Josip Varvodić.

Na jakom međunarodnom mitingu Euro Meetu koji se održao od 27. do 29. siječnja nastupile su brojne plivačke zvijezde kao što su Ben Proud – svjetski i europski prvak, Chad Le Clos – olimpijski pobjednik poznat po tome što je pobijedio Michael Phelpsa, Thomas Ceccon – trenutno svjetski rekorder 100 leđno i višestruki svjetski i europski prvak te mnogi drugi.