SJAJNI LIČKI POLICAJCI: Jedan uhvatio krijumčara migranata, drugi uskočio u kombi i spriječio tragediju

Iako nitko na mjestu događaja nije bio ozlijeđen, naknadno je u bolnici preminula žena koja je zbog slabosti zatražila liječničku pomoć.

U priopćenju PU ličko-senjske se navodi:

U subotu, 11. studenog 2023. godine oko 19,30 sati na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zaustavljali su kombi mađarske registracijske oznake, ali se vozač oglušio na svjetlosne znakove policije i nastavio kretanje.

U jednom trenutku vozač kombija ugasio je svjetla na kombiju, smanjio brzinu kretanja, iskočio iz kombija i počeo trčati prema ogradi autoceste. Policijski službenik ga je stigao i nad njim zakonito uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Odmah po iskakanju vozača kombija, policijski službenik koji je upravljao službenim automobilom primijetio je da se kombi i dalje nekontrolirano kreće autocestom i udara u zaštitnu ogradu, kada je skočio u kombi i zaustavio ga te tako spriječio prevrtanje kombija.

U njemu su pronašli više stranih državljana, većinom maloljetnika, djece i žena. Brzim reagiranjem policijski službenici spasili su ih od prevrtanja kombija, a primijetili su i da je u kombiju bila povišena temperatura i ustajali zrak.

Iako nitko na mjestu događaja nije bio ozlijeđen, jedna je ženska osoba zbog slabosti zatražila liječničku pomoć, koja joj je pružena u Općoj bolnici u Gospiću, no na žalost ista je jučer preminula.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu te su svi izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Vozač kombi vozila, 53-godišnji državljanin Gruzije uhićen je i sumnjiči se da je počinio dva kaznena djela, kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU i potpisnici Schengenskog sporazuma i kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. On je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!