SJAJNA SANDRA PERKOVIĆ: Evo što je rekla nakon hica sezone za finale SP-a

Naša sjajna atletičarka Sandra Perković ušla je u finale ženskog bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Sandra je u kvalifikacijama imala svoj najbolji hitac sezone, bacila je disk 65.62 metra, a kvalifikacijska norma za finale bila je 64 metra te je ispunjena i kvalifikacijska norma za Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine.

Sandra lovi svoje treće zlato sa SP-a u sedmom nastupu, a uz to ima još dva srebra i jednu broncu.

Jako rano smo se dignuli. Jako sam sretna, znala sam da je 64 metra ujutro jako teško baciti, došla sam spremna i fokusirana. Nisam odradila najbolji trening za kvalifikacije, to čuvam uvijek za finale, ali nikad ne idem neoprezno, jer znam koliko kvalifikacije mogu biti kritične. Bacila sam to u prvom hicu, nešto sam naučila ove sezone, pokaži što imaš i idi doma. Ispunila sam i olimpijsku normu, koja mi je na posljednjem natjecanju u Stockholmu izmaknula za centimetar. Veselim se utorku i finalu ,rekla je Sandra u razgovoru za HTV.

Kako se osjeća u Mađarskoj? – Ove sezone bila sam jako dobra, no onda se povrijedila krajem četvrtog mjeseca i tu je krenula agonija. Drago mi je da sam tu i zdrava, neću reći ona prava, jer ona prava baca preko 70 metara lagano, ali ona koja može biti jako dobra. Želim si mirnu glavu i borbeni duh i onda je sve otvoreno.

Sedmi finale na sedmom SP-u, što očekuje u utorak? – Moja očekivanja su uvijek dati sve od sebe, biti najbolja verzija sebe. Ova sezona je za mene bila dosta kritična. Mislim da mogu u finalu daleko baciti, najavila je Perković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!