SJAJNA POPOVIĆ: U drugoj vožnji doskijala do 7. mjesta

Hrvatska skijašica Leona Popović je sjajnom drugom vožnjom doskijala do sedmog mjesta u slalomu koji se vozio u češkom Spindleruvom Mlynu.

Izvor: Media servis

Popović je nakon prve vožnje zauzimala 20. poziciju, a nakon druge je dugo držala vodeću poziciju s najboljim vremenom drugog laufa. Novu pobjedu u Svjetskom kupu ostvarila je Amerikanka Mikaela Shiffrin s vremenom 1:33.85 i tako došla do svoje rekordne 85. pobjede u Svjetskom kupu, a potrebna joj je još jedna kako bi se na listi najboljih izjednačila s legendarnim Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom.

Njemica Lena Duerr završila je druga sa šest desetinki zaostatka za pobjednicom, dok je treća bila Švicarka Wendy Holdener zaostavši sekundi i 30 stotinki za Amerikankom.

Leonin zaostatak je iznosio nešto više od dvije sekunde, a zanimljivo je da su Popović i Shiffrin na kraju podijelile najbolje vrijeme druge vožnje. Naša druga predstavnica, Zrinka Ljutić nije uspjela ponoviti odličan rezultat iz prvog laufa.

Zrinka je nakon prve vožnje držala šestu poziciju, ali je zbog par pogrešaka u drugoj na kraju završila kao 29. s gotovo četiri sekunde zaostatka za američkom rekorderkom koja sa 705 bodova vodi u poretku najboljih svjetskih slalomašica. Slijede ju Švicarska Holdener s 530 i Slovakinja Vlhova s 510 bodova. Popović je ovim rezultatom došla do devetog mjesta u poretku sa 192 boda, dok Ljutić drži 14. poziciju sa 130 bodova.

Sutra će se u istom skijalištu voziti drugi slalom, a prva vožnja na rasporedu je od 09:15. Spomenimo još da je u talijanskoj Cortini d‘Ampezzo vožen muški superveleslalom u kojemu je slavio Švicarac Marco Odermatt ispred Norvežanina Kildea i Talijana Cassea, a u Italiji gdje se sutra vozi spust nije bilo hrvatskih predstavnika.